SPECIALITETA HIŠE, AJDOVA POTICA!

Ajdova potica – Ta specialiteta Trdičeve ekološke kmetije je takšna, da bi se še največji mojstri slaščičarji obliznili pod vsemi desetimi prsti. Če si želite ajdovo potico pripraviti sami pa vam prilagamo recept po katerem bo priprava ajdove potice precej lažja. Pravijo, da gre ljubezen skozi želodec. Pri ajdovi potici, če tudi vam ob prvem poizkusu nebi najbolje uspela smo prepričani, da je bodo veseli vsi, ki jo bodo poizkusili.

Recept za pripravo hišne specialitete ekološke kmetije Trdič:

  • 40 dag ajdove moke poparite s 4-5 dcl vroče vode
  • razmešajte, da so kot žganci (bolj mehko), posolite ter pustite, da se vse skupaj malce ohladi.
  • dodajte 60 dag bele moke in zmesite.
    NATO PRIPRAVITE FILO:
  • 50 dag domače skute
  • 2 jajci
  • 2 žlice sladkorja
  • lahko 2-3 žlice domače smetane
  • 5-10 dag masla raztopite in jo dajte na pleh, lahko tudi malo po razvaljanem testu. Testo razvaljajte približno na 0,5 cm ter po njem razmažete filo in malo polijete z raztopljenim maslom. Testo zavijte, najprej z roko, da se lepo zavija, nato s prtom. Naj bo lepo zavita, da ne bo votla. Nato v pekač, ki ga prej namažete z raztopljenim maslom in v pečico na 180-200°C. Pečete 45-60 min.
  • Postrezite toplo in uživajte na terasi.