O nas

NEKAJ O NAS STARAŠINIČEVIH – OZIROMA, TRDIČEVIH!

Če iščete stik z naravo in življenjem ter delom na kmetiji, potem nekaj o nas Trdičevih nikakor ne smete spregledati. Ekološka kmetija Trdič se nahaja v prijazni Beli krajini obdanimi z belimi brezami, in tiho, pomirjujočo in neokrnjeno žuborečo reko Kolpo, ki nas ločuje z nam najbližjo sosedo Hrvaško. Ekološka kmetija Trdič na JV dežele Slovenske kjer si Belokranjski kmetje že dolga leta režejo svoj kos kruha je kraj, kjer ponudimo vse tisto kar obogati srce in dušo, in je kraj kjer vas v objemu gostoljubnosti ter naravnih lepot popeljemo v čudovit podeželski svet. Vasica Krasinec in s tem naša domačija ter kmetija leži na nadmorski višini 350 m in je od mesta Metlika oddaljena le 8 km. Ko vas pot pripelje tja pod Kučar, hrib kamor se lahko povzpnete brez večjega napora v vasi Podzemelj, se vam kakor na dlani pred očmi odpre ravnica s polji, ki vas ob spremljavi reke Kolpe že čez nekaj trenutkov pripelje do našega domačega praga. Dobrodošli pri nas Starašiničih, ali še bolje kar po domače, Trdičevih!

DOBRODOŠLICA GOSTOM IN SKUPINAM

Vsem gostom, ki bivajo na kmetiji in skupinam, ki si pridejo ogledat ekološko turistično kmetijo Trdič za dobrodošlico Marjetka Starašinič, ki je mojstrica z več prejetimi nagradami peke Belokranjske pogače posebej za njih speče to priljubljeno Belokranjsko specialiteto, ki so je gostje pri njih vedno silno veseli. Ne čudi, da ima Marjetka Starašinič pridobljen certifikat za izdelavo in prodajo Belokranjske pogače.

PRIDOBLJENI SPECIALIZACIJI KMETIJE TRDIČ

Naša Ekološka kmetija Trdič si je z zavednim in trdim delom leta 2013 pridobila specializacijo za Ekološko turistično kmetijo, ter specializacijo družinam z otroki prijazno turistično kmetijo Slovenske kmetijsko gozdarske zbornice. Je kmetija z nastanitvijo – oddaja apartmajev in prodajo svežega govejega mesa, ki ga pridelujemo na ekološki način.

Za ekološko pristno domačo kmetijo smo se odločili preko raznovrstnih izkušenj z živino zaradi česar smo spoznali, da je vrnitev nazaj k naravi, brez umetnih gnojil in škropiv edina prava pot k preživetju na kmetiji. Ukvarjamo se z živinorejo in poljedelstvom. Trenutno se na naših pašnikih pase 88 glav živine. To so krave s telički, ki so na paši od aprila pa vse do novembra. Krmo za živino pridelamo sami doma, brez škropiv in umetnih gnojil. Obdelujemo 45 ha zemlje, kjer pridelamo pšenico, ječmen, koruzo, krmni grah ter krmo za živino. Če želite spoznati delo na kmetiji in okusiti dobrote pridelane na naraven način, poleg pa imate radi vroče poletje ob reki Kolpi, zelene travnike, polja kjer plapola zlato pšenično klasje, prijazne ljudi in še mirno okolico se ustavite na naši kmetiji. Vedno ste dobrodošli. Na voljo so vam tudi 2 apartmaja s 4 ležišči in doma pridelane ter pripravljene raznovrstne dobrote. Spoznali boste tudi našo številno kmečko družino, del našega vsakdanjika in našo prelepo pokrajino. Dobrodošli pri Trdičevih na Krasincu.

druzina_kmetija_trdic_2

Slika_3

Belokranjska pogača

Družinam prijazna kmetija