O nas

Ekološka turistična kmetija Trdič se nahaja v vasici Krasinec v Beli krajini. Na desnem hribčku kjer vas pozdravi Cerkev Svetega Antona, ki je zgrajena v bogatem baročnem stilu in prijazni zeleni okolici zavijete levo v vas in kmalu vas pozdravi stara kmečka ograja s sadovnjakom, kjer domujejo Starašiničevi-Trdičevi. Trdičevi je domače ime za kmetijo, sicer pa se pišejo Starašinič.

Ta majhen a nadvse lep košček jugovzhodne Slovenije, ki ga objemajo Gorjanci, Kočevski rog in reka Kolpa je pravi kraj za vsakogar. Ekološka turistična kmetija Trdič, ki si je s prizadevnim in trdim delom pridobila kar dve specializaciji kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije in sicer Ekološka turistična kmetija in družinam z otroki prijazna turistična kmetija vas s svojo gostoljubnostjo, prijaznostjo ter ponudbo ne bo pustila ravnodušne. Svoje goste in obiskovalce venomer toplo sprejmejo ter jim nudijo zdravo in zabavno dogodivščino. Vabljeni torej k Trdičevim na Krasinec, kjer se vas veselijo Peter in Metka Starašinič z družino.

Gostje Kmetije Trdič boste uživali proizvode, ki jih pridelajo izključno doma na kmetiji, na ekološki način. Vse od domačega svežega mesa (goveje, svinjsko, piščančje),  moke (polnozrnata pšenična, ajdova, koruzna), kot tudi domači kruh, jajca, kis, suhomesnati izdelki, raznovrstna zelenjava in tudi ostale dobrote kot je Belokranjska pogača ali hišna Trdičeva specialiteta-Ajdova potica.

Gostje pa boste lahko uživali tudi v tistih drobnih stvareh, ki vsakomur med nami lepšajo in bogatijo življenje. V lepotici Kolpi, ki je od ekološke turistične kmetije Trdič oddaljena le nekaj minut hoda se boste lahko kopali, čolnarili, potapljali ali ribarili. Ravno tako si lahko ogledate Ribnik in letališče Prilozje, kolesarite, obiščete in ogledate bogate kulturne ter glasbene programe, ki se odvijajo v okolici in tako naprej. Za otroke so na voljo igrala, igrišče in mnoge ostale aktivnosti.

Vabi vas ekološka turistična kmetija Trdič z nastanitvijo in prodajo sveže pridelanega govejega mesa.

Dobrodošli!

Nekaj o nas Starašiničevih – ozrioma, Trdičevih!

Če iščete stik z naravo in življenjem ter delom na kmetiji, potem nekaj o nas Trdičevih nikakor ne smete spregledati. Ekološka kmetija Trdič se nahaja v prijazni Beli krajini obdanimi z belimi brezami, in tiho, pomirjujočo in neokrnjeno žuborečo reko Kolpo, ki nas ločuje z nam najbližjo sosedo Hrvaško. Ekološka kmetija Trdič na JV dežele Slovenske kjer si Belokranjski kmetje že dolga leta režejo svoj kos kruha je kraj, kjer ponudimo vse tisto kar obogati srce in dušo, in je kraj kjer vas v objemu gostoljubnosti ter naravnih lepot popeljemo v čudovit podeželski svet. Vasica Krasinec in s tem naša domačija ter kmetija leži na nadmorski višini 350 m in je od mesta Metlika oddaljena le 8 km. Ko vas pot pripelje tja pod Kučar, hrib kamor se lahko povzpnete brez večjega napora v vasi Podzemelj, se vam kakor na dlani pred očmi odpre ravnica s polji, ki vas ob spremljavi reke Kolpe že čez nekaj trenutkov pripelje do našega domačega praga. Dobrodošli pri nas Starašiničih, ali še bolje kar po domače, Trdičevih!

Dobrodoščica gostom in skupinam

Vsem gostom, ki bivajo na kmetiji in skupinam, ki si pridejo ogledat ekološko turistično kmetijo Trdič za dobrodošlico Marjetka Starašinič, ki je mojstrica z več prejetimi nagradami peke Belokranjske pogače posebej za njih speče to priljubljeno Belokranjsko specialiteto, ki so je gostje pri njih vedno silno veseli. Ne čudi, da ima Marjetka Starašinič pridobljen certifikat za izdelavo in prodajo Belokranjske pogače.

Pridobljeni specializaciji kmetije Trdič.

Naša Ekološka kmetija Trdič si je z zavednim in trdim delom leta 2013 pridobila specializacijo za Ekološko turistično kmetijo, ter specializacijo družinam z otroki prijazno turistično kmetijo Slovenske kmetijsko gozdarske zbornice. Je kmetija z nastanitvijo – oddaja apartmajev in prodajo svežega govejega mesa, ki ga pridelujemo na ekološki način.

Za ekološko pristno domačo kmetijo smo se odločili preko raznovrstnih izkušenj z živino zaradi česar smo spoznali, da je vrnitev nazaj k naravi, brez umetnih gnojil in škropiv edina prava pot k preživetju na kmetiji. Ukvarjamo se z živinorejo in poljedelstvom. Trenutno se na naših pašnikih pase 120 glav živine. To so krave s telički, ki so na paši od aprila pa vse do novembra. Krmo za živino pridelamo sami doma, brez škropiv in umetnih gnojil. Obdelujemo 45 ha zemlje, kjer pridelamo pšenico, ječmen, koruzo, tritikalo ter krmo za živino. Če želite spoznati delo na kmetiji in okusiti dobrote pridelane na naraven način, poleg pa imate radi vroče poletje ob reki Kolpi, zelene travnike, polja kjer plapola zlato pšenično klasje, prijazne ljudi in še mirno okolico se ustavite na naši kmetiji. Vedno ste dobrodošli. Na voljo je vam tudi apartma s 4 ležišči in doma pridelane ter pripravljene raznovrstne dobrote. Spoznali boste tudi našo številno kmečko družino, del našega vsakdanjika in našo prelepo pokrajino. Dobrodošli pri Trdičevih na Krasincu.

Kaj lahko počnete

NA KMETIJI TRDIČ

 • Nastanitev v apartmaju
 • Prodaja ekološkega mesa
 • Domači proizvodi
 • Kmetija prijazna družinam z otroki
 • Skupinski ogledi kmetije
 • V neposredni bližini Kolpe
 • Krmiljenje živali
 • Igrala za otroke, igrišče
 • Izposoja koles
 • Sprehodi
 • Gostoljubnost

V NAŠI BLIŽINI

 • Naravne lepote
 • Kulturna dediščina
 • Krajinski park Kolpa in Lahinja
 • Kulturni tradicionalni dogodki
 • Šport, rekreacija, zabava
 • Kopališče, ribnik, kamp
 • Smučišče
 • Poljedeljstvo in živinoreja
 • Turizem in pohodništvo
 • Vinogradništvo
 • Prijazni ljudje
© Copyright - Kmetija Trdič 2024